Om du blir medlem hos oss finns det en massa förmåner.

Du är varmt välkommen att bli medlem i Kungsbacka Fotoklubb, en ideell klubb för fotointresserade.
 Medlemskapet kostar 350 kr per kalenderår från och med 2017 (150 kronor för studerande). Vill någon mer i familjen bli medlem kostar det 150 kr per person.

För ungdomar 20 år och yngre är kostnaden 100 kronor per år.

Om du vill bli medlem gör du så här: Betala avgiften till klubbens bankgirokonto 5393-1556  och skicka ett email till info@kungsbackafotoklubb.se med upplysningar om ditt namn (på alla familjemedlemmar som vill bli medlemmar), emailadress, adress och telefonnummer samt en profilbild till medlemsmatrikeln.

LOKAL:
Vi har en egen klubblokal. Lokalen har vi fräschat upp och nu kan vi använda den till temakvällar och öppet-huskvällar och dylikt, samt att vi har ett digitalt 'mörkrum' med tillgång till större skrivare, blixtar mm. Klubblokalen är belägen på Tingberget, Guldgubbegatan 5E.

Våra månadstäffar sker i ABFs lokaler på Verkstadsgatan 14.

Förmåner​
Som medlem i Kungsbacka fotoklubb får du:

-    10 medlemsmöten per år med inbjudna föredragshållare och bildvisningar, samt fototävling ’Månadens bild’

-    Måndagsmöten i vår klubblokal varannan vecka under september-maj

-    Möjlighet att delta i klubbens fotoutflykter, ca 4-6/år

-    Medlemsbrev i digitalt format 9 gånger per år

-    Möjlighet att deltaga i klubbens studiecirklar

-    Stående rabatter hos t.ex Atelje Burchard

-    Möjlighet att deltaga i utställningar anordnade av Kungsbacka fotoklubb

-    Efter introduktion har du möjlighet att utnyttja klubbens fotoskrivare och studioutrustning

-    Medlemskap i den rikstäckande organisationen "RSF" Riksförbundet Svensk Fotografi

-    Medlemskap i den internationella organisationen "FIAP" Fédération Internationale de l'Art -   Photographique

-    Möjlighet att delta i tävlingar ordnade av "RSF" och ”FIAP" till halva priset (resterande avgift betalas av klubben)

Välkommen att surfa runt på hemsidan eller dyka upp på våra träffar!

STYRELSEN:
Information om styrelsen hittar du här.

Lite historik

Kungsbacka Fotoklubb bildades den 25 oktober 1943. Klubbens verksamhet leddes från starten och flera år framåt av Åke Karlsson. Den 9 januari 1975 ändrades klubbens namn till Kungsbacka Film- och Fotoklubb beroende på att antalet smalfilmare ökat kraftigt. Från början hade klubben ett tiotal medlemmar, men har under årens lopp expanderat. Antalet har varierat under årens lopp men idag är vi ca dryga 60-talet medlemmar. 2012 ändrade vi namn till Kungsbacka Fotoklubb och förnyade oss med ny logga.

Arkiverat